Spela fransyska

Åkte in till centrum idag tillsammans med en annan svensk EF student. Jag har fönstershoppat i klädbutiker och fått inspiration till sy. Får skissa på lite idéer om en stund. Jag har ätit alldeles för dyr lunch och blivit frågad om vägen till Métron av turister med knackig franska. Jag svarade såklart på franska eftersom jag inte hade lust att avslöja att jag också var turist, hehe. Roligt att spela fransyska som kan vägen till Métron ju!

Gick också tillbaka till Louvren och fotade byggnaden då det var fint ljus idag med moln på himmlen och lite mörkare moln också.


Château

Idag blev det inga lektioner eftersom jag bestämde mig för att åka på en heldagsaktivitet med EF. Ett stort slott med stor trädgård var destinationen, château de Versailles. Jag och min rumskamrat som också åkte med bestämde oss för att bara gå i trädgården och inte gå in i slottet. Det var nämligen en vääääldigt lång kö för att köpa biljetter och lika lång kö för att komma in i slottet. Trädgården är i alla fall väldigt stor och det är väldigt häftigt när man har en bra översikt över den, alltså kan se så mycket som möjligt av den samtidigt. När man går mitt i den så ser man ju inte så mycket mer än precis bara där man är och det är coolt i några minuter. Sedan inser man att allt ser nästan likadant ut, det är fullt av alléer, överallt! 


Mona-Lisa

Hade en ny sort av lektion idag. Franska via musik. Det handlade alltså om musik, artister oc låttexter. Att få lära sig nya ord genom att prata om musik gillade jag, synd att det bara är en sådan lektion i veckan... 

Eftersom det var sista lektionen så var jag sysslolös en liten stund, fick sedan nya om att ett gäng skulle åka till Louvren så bestämde mig för att hänga med. Det roliga var att det var ytterligare en svensk hos dem som skulle till Louvren, dessutom hette hon Anna och går i en skola som ligger kanske 300m från min skola, världen är liten ibland.

Louvren är verkligen stort! Det ser stort ut på utsidan, men från insidan är det ännu större, det känns som att det aldrig tar slut. Det är oändligt många konstverk, möbler och det är väldigt många rum. Vi var väl där i kanske 2,5 timmar och vi han inte ens med en hel våning... 


Så när man nu är inne i Louvren så får man ju passa på att se den mest berömda tavlan där inne, Mona-Lisa. Ja, ni har vä reda listat ut att det var fullt med folk som stod runt porträttet som är 77x53 cm. Det var lite komiskt så man kunde inte riktigt få någon stämning i den delen när man skulle titta på tavlorna. Det var mycket trevligare när vi kom till en del där det inte var så mycket folk.


Mat

Första dagen med lektioner, fick en läxa också. Jag hade lite svårt att hänga med på lektionen men när jag kom hem och tittade på papperna så kändes det lite lättare, phuuu för det! Hade också en "matlektion" lagade alltså lite mat och fick lära mig lite matord. 


I morgon så blir det ungefär samma schema men börjar klockan nio istället för tolv. Varannan dag börjar man nio och varannan dag klockan tolv verkar det som. 

La première jour

Första dagen här i Paris med EF. Fick först vänta väldigt länge innan vi fick information och guidening av skolan. Sedan så gick vi runt i kvarteren där skolan låg och gick upp på en terass för att titta på utsikten i några minuter. 


Efter det så gick vi och åt lunch, baguette blev det. Kanske inte helt oväntat då det är vanligt här i Frankrike. Efter det så åkte jag med på en liten båttur på Seine där vi också fick lite guidening och information om de olika byggnaderna. Ska jag erkänna så var jag nog lite väl trött för att lyssna speciellt bra och det hjälpte inte att vi lyckades ta en båt som var fylld med småbarn som inte var dåliga på att prata. Skoltiden var därefter slut och vi tog en liten promenad i trägården som ligger ansluten till Eiffeltornet. 


24 h

Om 24 h är jag hemma hos den familj jag ska bo hos i Paris. Det är väldigt pirrigt just nu och jag försöker tänka på det så lite som möjligt. Jag kommer flyga SJÄLV för första gången, hjälp!!
 

Laddar låtlista

Min mobil går på högvarv nu för att göra min favoritspellista på spotify tillgänglig offline inför min Parisresa. Det är såklart soundtracket till Supernatural vi pratar om. Lyssnar inte på så mycket annan musik nu för tiden, har helt fastnat i den musiken. Lyssnar jag inte på soundtracket så är det radio utifrån en av låtarna från soundtracket. Saknar såklart Supernatural lite nu när jag inte sett något avsnitt på flera veckor då jag bestämde mig för att ta liten paus (absolut inte tröttnat ville bara inte att avsnitten skulle ta slut så snabbt) men musiken kan jag njuta av när som. Kände att jag vill kunna lyssna på den när jag är i Paris också om jag nu vill njuta av lite fin musik. Ska försöka blogga lite när jag är i Paris också, får se hur det blir med det men det är ju lite kul att kunna hålla bloggen igång och dela med sig av min språkresa.


Ritat

 
Det är inte så ofta jag ritar nu för tiden, och om jag gör det så börjar jag oftast, inser att det inte blir som jag vill och ger upp. Men denna veckan har jag faktiskt lyckats med att göra 2 små teckningar på hästar. Inte dåligt när man lagt av sig lite alltför länge...
 

Stickat

Är lite sugen på att sticka mig en tröja. Skulle faktiskt behöva en så det är ju inte precis någon dum idée. Men tror inte att den skulle hinna bli klar innan jag åker till Paris så det känns ju lite dumt att börja nu... Skulle varit lite mer i tid helt enkelt.
 
 

Skogens viskningar

 
 
 Foto: mig
 
Finns det någonting så mysigt som en skog när det precis har regnat och det är lagom fuktigt och alla färgerna blir helt underbara och mjuka? Älskar att ta en promenad i skogen efter regnet har fallit, det är en sådan fin och lugn stämning just då. Det blir nästan lite magiskt.

"Livet efter dig" av Jojo Moyes

Den gick oerhört fort att läsa ut eftersom jag inte ville lägga den ifrån mig. Den är gripande, rörande, fin, hjärtkrossande och skrattframkallande. Boken handlar om två människor vars vägar möts pågrund av oväntade vändningar i livet. De är olika, men de båda gör att den andra växer som person, det är så vackert och boken skapar en sådan stämning så att det känns som att man är där med dem. Kommer rekommendera den till de flesta som frågar mig om boktips för den är så vacker och berättar om ett stort ämne på ett trevligt sätt.
 

I'm a psychic

Gillar du komedi, deckare och ananas? (Okej, jag kan hålla med om att ananasen inte är ert måste att gilla...) Då kommer du definitivt gilla tv-serien Psych. De gjorde sin sista säsong i år (finns 8 st) men nu nu har TV6 börjar sända dem från säsong 1, missa inte för de är helt underbara! Lördagar runt kl 13:00 på TV6. Nu är de på avsnitt 4 så det är lite synd om du inte sett de första avsnitten (jag är i alla fall en sådan person som måste se allt i ordning) och dessutom så är första avsnittet riktigt bra. Du behöver nästan se det för att förstå hur det hänger ihop. 
 
Nu har de inte precis den bästa sändningstiden så jag spelar in varenda avsnitt. När jag har avsnitten inspelade så kan jag bli uppmuntrad av denna psychic (host, detektiv) och hans kompanjon när jag vill. Hoppas verkligen att TV6 fortsätter visa Psych för det är definitivt en av mina favoritserier. Den är värd att se, so check it out!
 

En bank av bilder

På tumblr kan man verkligen hitta allt möjligt, jag roar mig med att posta trevliga naturbilder.
 

Min inspiration

Välkommen till en blogg där du får läsa allt möjligt. Allt från foto och hästar till tv-serier, böcker och musik. Hoppas du hittar någonting som du gillar.

RSS 2.0